Ünü Düzce'yi aştı! Yemek için başka illerden akın ediyorlar

ÜNÜ DÜZCE'Yİ AŞTI! YEMEK İÇİN BAŞKA İLLERDEN AKIN EDİYORLAR

Düzce'de, yetiştiği humuslu toprak nedeniyle farklı bir aromaya sahip olan bal kabağının ünü, kent sınırlarını aştı. Özellikle tadını bilenler, pişirildikten sonra üzerine fındık, kaymak, tahin ve pekmez dökülen kabak tatlısını yemek için diğer illerden D

Tarih : 08 Ocak 2019, 15:30
Puan Ver : Ünü Düzce'yi Aştı! Yemek İçin Başka İllerden Akın Ediyorlar(9/10)5

Düzce'nin bal kabağına son dönemde ilgi artmaya başladı. Humuslu topraklarda yetişen ve kendisine özgü aromasıyla tanınan bal kabağının üzerine kaymak, fındık, pekmez ve tahin dökülerek hazırlanan tatlısı, rağbet görüyor.

Düzce kabağının son dönemde ün yapmaya başladığını dile getiren kabak üreticisi Mustafa Yalçın, "Yıllardır kabak yetiştiriyorduk, fakat gerekli platformlarda kendimizi tanıtamadığımızdan ilgili yerlere ulaşamadık ve kendi içimizde daraldık, kaldık....

















Etiketler: Ünü  Düzce  Yi  Aştı  Yemek  İçin  Başka  İllerden  Akın  Ediyorlar    haber

Bu Haberle İlgili Yorumlar

BU KATEGORİDEKİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER